Τα νέα ταλέντα της ενόργανης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην πρεμιέρα του Horizon Cup


Τα νέα ταλέντα της ενόργανης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην πρεμιέρα του Horizon Cup

Τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής, μαζί με αθλητές και αθλήτριες από συνολικά 11 χώρες, κέρδισαν το χειροκρότημα στην πρεμιέρα του 4ου Διεθνούς Διασυλλογικού Τουρνουά Horizon Cup, που άνοιξε το Σάββατο (11/11) στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη.

Μικροί πρωταθλητές ηλικίας 11 έως 16 ετών ανέδειξαν την ομορφιά του αθλήματός τους, με την πρώτη ημέρα να περιλαμβάνει τη διεξαγωγή τριών οργάνων στα αγόρια (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι) και δύο οργάνων στα κορίτσια (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί). Αύριο (Κυριακή 12/11) θα διεξαχθεί το δεύτερο σκέλος με τα υπόλοιπα όργανα (άλμα, δίζυγο και μονόζυγο στα αγόρια, δοκός και έδαφος στα κορίτσια), από τις 09:00 έως τις 19:45, για να προκύψει η τελική κατάταξη σε όλα τα αγωνίσματα, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι απονομές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Καλωσορίζουμε τις αποστολές που τιμούν με την παρουσία τους το φετινό Horizon Cup. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη των αγώνων.
Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν για την αρωγή τους τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος απέστειλε χαιρετισμό, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, εκ μέρους του οποίου παρέστη και παρέλαβε την τιμητική πλακέτα ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Τζόλλας, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον οποίο εκπροσώπησε παραλαμβάνοντας πλακέτα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωκράτης Δημητριάδης, καθώς και τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Την αυλαία των αγώνων και την Τελετή Έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Ε.Γ.Ο. στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου, οι Ολυμπιονίκες της ενόργανης γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης και Βασίλης Τσολακίδης και οι Ολυμπιονίκες προπονητές Θανάσης Καπνίδης και Αλέκος Ιωακειμίδης.

Εκ μέρους της διοίκησης της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας παρέστησαν, πέραν του κ. Σταθόπουλου, ο Β’ Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής της διοργάνωσης Αβραάμ Σαπρανίδης, η Γ’ Αντιπρόεδρος Ειρήνη Μανδραβέλη, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πανταζής, ο Πρόεδρος της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. και μέλος του Δ.Σ. Νεκτάριος Κελεσίδης, το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Προβιάς, το μέλος του Δ.Σ. και Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Σπύρος Σκλάβος και το μέλος του Δ.Σ. Χρήστος Ψαθάς.

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε στην Τελετή Έναρξης με τα τραγούδια που ερμήνευσε το συγκρότημα «Κούπες», που «παντρεύει» την παραδοσιακή μουσική με τη ροκ.

Το 4ο Διεθνές Διασυλλογικό Τουρνουά Ενόργανης Γυμναστικής Horizon Cup διοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος (Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.). Συνδιοργανωτές φορείς είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, ενώ επίσης η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και έχει ως αρωγό τον Δήμο Καλαμαριάς.

Στιγμιότυπα από την πρεμιέρα του 4ου Horizon Cup (φωτογραφίες: Αντώνης Κεραμιδάς):