Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας

Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας

Το “Horizon Cup” θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης», στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη.

Το «Σπίτι της Γυμναστικής», όπως είναι η ανεπίσημη ονομασία του χώρου που στεγάζει τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων στη Βόρεια Ελλάδα, εγκαινιάστηκε το 1997 και πήρε το όνομα του πρώτου Ολυμπιονίκη της ελληνικής Γυμναστικής στον 20ό αιώνα, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα είχε θριαμβεύσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Οι εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου, το οποίο θεωρείται ως το καλύτερο προπονητήριο ενόργανης σε ολόκληρη την Ευρώπη, περιλαμβάνουν ένα πλήρες σετ οργάνων ενόργανης γυμναστικής σε πόντιουμ, ένα αγωνιστικό ταπί ρυθμικής γυμναστικής και εξέδρες χωρητικότητας περίπου 1.000 θεατών.
Παράλληλα, φιλοξενούν τα γραφεία της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. και τα γραφεία της Ε.Γ.Ο. στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει και αίθουσα εκδηλώσεων χωρητικότητας 200 ατόμων.

Στα 20 χρόνια λειτουργίας της, η αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» έχει υποδεχθεί πλήθος διεθνών διοργανώσεων υπό την αιγίδα της FIG και της UEG, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής τον Αύγουστο του 2000, με την συμμετοχή των «χρυσών κοριτσιών» της Εθνικής ανσάμπλ, το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης το Μάρτιο του 2003, στο οποίο εμφανίστηκαν μαζί οι Μελισσανίδης, Ταμπάκος, Μάρας και Τσολακίδης, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακροβατικής τον Σεπτέμβριο του 2005, καθώς και πολλά πανελλήνια πρωταθλήματα ενόργανης, ρυθμικής και ακροβατικής.