Χαιρετισμοί διοργανωτών

Χαιρετισμοί διοργανωτών


Αγαπητοί Φίλοι,
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το Διεθνές Τουρνουά Ενόργανης Γυμναστικής “Horizon Cup” επιστρέφει δυνατά, εξελίσσεται και θεμελιώνεται στο αθλητικό καλεντάρι μας. Πρόκειται για μία ξεχωριστή πρωτοβουλία, που κινείται στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας που θέλουμε για το μέλλον της Γυμναστικής και βοηθά στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος, καθώς μάλιστα απευθύνεται στις νεαρές ηλικίες.
Με την στήριξη της Ε.Γ.Ο., η νέα αυτή προσπάθεια έχει εξελιχθεί σε έναν επιτυχημένο θεσμό, και έχει την προοπτική να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, αποτελώντας σημείο αναφοράς για την ενόργανη γυμναστική σε διεθνές επίπεδο και προσελκύοντας κάθε χρόνο αποστολές και σωματεία από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.
Καλωσορίζουμε όλες τις αποστολές στο 4ο “Horizon Cup” και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία, όπως επίσης και μια ευχάριστη διαμονή στη Θεσσαλονίκη.

Αθανάσιος Σταθόπουλος
Πρόεδρος Ε.Γ.Ο.
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής “Horizon Cup”

 

 

 

Αγαπητοί Φίλοι,
Η διοργάνωση και φιλοξενία αθλητικών γεγονότων υψηλών προδιαγραφών όπως το 4ο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά ενόργανης γυμναστικής “Horizon Cup” αποτελεί για την Θεσσαλονίκη σημαντική τιμή. Ιδιαίτερα το γεγονός πως απευθύνεται σε νέους ηλικιακά αθλητές, σε ανερχόμενους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία και να χτίσουν με κάθε αγώνα την δική τους πορεία, είναι ένα ακόμη σημείο που μας δίνει χαρά. Θέλουμε όλοι αυτοί οι αθλητές και οι αθλήτριες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο ξεκίνημά τους να έχουν ως σημείο αναφοράς την Θεσσαλονίκη και όμορφες αναμνήσεις να τους συντροφεύουν. Η πόλη μας άλλωστε έχει πλούσια αθλητική παράδοση σε όλα τα αθλήματα και είναι διαχρονικά φιλόξενη.
Η αίθουσα του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας που θα φιλοξενήσει τους αγώνες φέρει το όνομα του Ολυμπιονίκη μας Ιωάννη Μελισσανίδη – είναι και αυτό απόδειξη της συνέχειας και του υψηλού επιπέδου της ενόργανης γυμναστικής και συνδέει τις νέες γενιές με την πορεία μεγάλων αθλητών του πρόσφατου παρελθόντος.
Προσκαλώ όλους τους Θεσσαλονικείς να δώσουν «το παρών», να παρακολουθήσουν από κοντά και να ενισχύσουν τις προσπάθειες της νέας γενιάς πρωταθλητών. Είμαι σίγουρος για την οργανωτική αρτιότητα του 4ου Διεθνούς Τουρνουά Ενόργανης Γυμναστικής Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων “Horizon Cup”  καθώς διοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος (Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.).
Καλή επιτυχία!

Κωνσταντίνος Ζέρβας
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

 

 

Αγαπητοί Φίλοι,
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία μια πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση, που στηρίζει για ακόμη μία φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το 4ο διεθνές τουρνουά ενόργανης γυμναστικής “Horizon Cup”.
Για ένα τριήμερο ανερχόμενοι αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να αποκτήσουν μία ξεχωριστή αγωνιστική εμπειρία σε ένα αθλητικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών, που αποτελεί και τη μοναδική διεθνή διοργάνωση ενόργανης γυμναστικής σε ολόκληρη τη χώρα.
Για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί σταθερή μας επιλογή η υποστήριξη διοργανώσεων, που προβάλλουν τον τόπο μας και αναδεικνύουν την πλούσια αθλητική ιστορία μας, αλλά και η ενίσχυση του αθλητισμού και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.
Και φυσικά είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και της Αθλητικής Ένωσης Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος που επιτελούν διαχρονικά ένα σπουδαίο έργο, προάγοντας το αθλητικό ιδεώδες και τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι».
Στις 10-12 Νοεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Εθνικό Γυμναστήριο της Μίκρας.
Σας περιμένουμε!

Απόστολος Τζιτζικώστας
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας