To “Horizon Cup” στέλνει μήνυμα προσφοράς και κοινωνικής ευαισθησίας, μαζί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»


To “Horizon Cup” στέλνει μήνυμα προσφοράς και κοινωνικής ευαισθησίας, μαζί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τα παιδιά και η νεολαία θα έχουν διπλά πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά ενόργανης γυμναστικής “Horizon Cup”, από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, χάρη στην σύμπραξη της διοργάνωσης με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Το “Horizon Cup”, που φέτος πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά και απευθύνεται σε ανερχόμενους παίδες και κορασίδες (αγόρια γεννημένα μεταξύ 2004-2006 και κορίτσια γεννημένα μεταξύ 2005-2007), φιλοδοξεί να αφήσει έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, μέσα από ένα σημαντικό Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης:

Ο μοναδικός στην Ελλάδα διεθνής διασυλλογικός αγώνας ενόργανης γυμναστικής θα επιχειρήσει να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση όλων των συμμετεχουσών ομάδων και των θεατών, προκειμένου να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν στο σπουδαίο έργο που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των αγώνων (9-11 Νοεμβρίου), στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας θα «στηθούν» και θα υλοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

Κουμπαράς για την συγκέντρωση χρημάτων και την έμπρακτη ενίσχυση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Συγκέντρωση Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης, τα οποία θα μπορούν να προσφέρουν οι συμμετέχουσες αποστολές και οι θεατές, ώστε να ενισχύσουν τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του «Χαμόγελου του Παιδιού» και να βοηθήσουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας.

Μπαζάρ με λογοτυπημένα είδη του Οργανισμού και χειροποίητες κατασκευές που έχουν δημιουργηθεί από τις ομάδες εθελοντών. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των ειδών του μπαζάρ θα διατεθούν για τις ανάγκες του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Αναφερόμενη στην συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», η Γενική Γραμματέας της διοργανώτριας Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Αλεξάνδρα Κακαντώνη, υπογράμμισε:
«Είναι μεγάλη η χαρά μας για την συνεργασία με τον Οργανισμό ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’, καθώς έχει αποδείξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Η συνεργασία και η προσφορά είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητες από ποτέ, γεγονός που ενστερνίζεται απόλυτα η Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., έχοντας σε κάθε της δράση την στήριξη της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Το ‘HORIZON CUP’ είναι μία υψηλών προδιαγραφών αθλητική διοργάνωση με αγωνιστικό αλλά και ταυτόχρονα κοινωνικό χαρακτήρα, που δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους της γυμναστικής να συνεισφέρουν όλοι μαζί προς αυτήν την κατεύθυνση».

Το 1ο διεθνές τουρνουά ενόργανης γυμναστικής “Horizon Cup” διοργανώνεται από την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., με την αρωγή της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Οι προεγγραφές για τη διοργάνωση έχουν ήδη ξεκινήσει μέσα από τον επίσημο ιστότοπο www.horizon-cup.gr και συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου 2018.