Ανερχόμενοι πρωταθλητές από 11 χώρες στο 4ο Διεθνές Τουρνουά Ενόργανης Horizon Cup, αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη


Ανερχόμενοι πρωταθλητές από 11 χώρες στο 4ο Διεθνές Τουρνουά Ενόργανης Horizon Cup, αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Η επόμενη γενιά πρωταθλητών της ενόργανης γυμναστικής θα έχει την τιμητική της αυτό το Σαββατοκύριακο (11-12 Νοεμβρίου) στη Θεσσαλονίκη, στο 4ο Διεθνές Διασυλλογικό Τουρνουά Horizon Cup, που θα αποτελέσει για άλλη μία χρονιά έναν αγώνα μοναδικό στο είδος του.

Περίπου 160 αθλητές και αθλήτριες γεννημένοι μεταξύ 2007 και 2012, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων, θα έρθουν πιο κοντά στα όνειρά τους και θα ζήσουν μία ξεχωριστή αγωνιστική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, σε μια διοργάνωση που έχει κατορθώσει μέσα σε μία πενταετία να καθιερωθεί ως ένας απόλυτα επιτυχημένος θεσμός με διεθνή αναγνώριση.

Στο φετινό Horizon Cup, τους δικούς τους ορίζοντες θα ανοίξουν αγόρια και κορίτσια από 11 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας (Κουβέιτ, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Βρετανία, Ελβετία, Κόσοβο, Κύπρος, Ουγγαρία, Τσεχία και Ελλάδα), εκπροσωπώντας περίπου 20 ξένους συλλόγους και άλλα τόσα ελληνικά σωματεία από όλη την επικράτεια.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διαρκεί από τις 09:00 το πρωί έως αργά το απόγευμα και για τις δύο ημέρες, ενώ το Σάββατο (11/11) στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης, που θα έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον. Την παρουσίαση της Τελετής Έναρξης θα κάνει η κυρία Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη, παρουσιάστρια σε πολλές δράσεις κοινωνικού και αθλητικού χαρακτήρα.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους, οι οποίοι θα αντικρίσουν την αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, χάρη στις παρεμβάσεις που θα γίνουν με αφορμή τη διοργάνωση.
Τα αποτελέσματα των αγώνων θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο (live score), μέσα από την πλατφόρμα https://agscores.ego-gymnastics.gr/events/33.

Το Horizon Cup έχει επίσης σημαντική κοινωνική διάσταση, αφού συμπράττει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τον Σύλλογο «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου, ο οποίος κατά το διήμερο των αγώνων θα ενημερώνει τους θεατές για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και την έγκαιρη αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων, αλλά και για την συλλογή εσόδων, με σκοπό τη δωρεά απινιδιωτών σε αθλητικά σωματεία και σε σχολεία.

Το 4ο Διεθνές Διασυλλογικό Τουρνουά Ενόργανης Γυμναστικής Horizon Cup διοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος (Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.). Συνδιοργανωτές φορείς είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, ενώ επίσης η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και έχει ως αρωγό τον Δήμο Καλαμαριάς.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης:

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 09:00 – 10:45:            Κορασίδες, 1ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

11:15 – 13:00:            Κορασίδες, 2ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

13:30 – 15:15:            Κορασίδες, 3ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Παίδες, 1ος Όμιλος (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι)

15:45 – 17:30:            Κορασίδες, 4ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Παίδες, 2ος Όμιλος (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι)

17:30 – 18:15:            Τελετή Έναρξης

19:15 – 21:00:            Νεάνιδες, 5ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Έφηβοι, 3ος Όμιλος (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι)

21:30 – 22:00:            Απονομές μεταλλίων

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

09:00 – 10:45:            Κορασίδες, 1ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)

11:15 – 13:00:            Κορασίδες, 2ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)

13:30 – 15:15:            Κορασίδες, 3ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)

Παίδες, 1ος Όμιλος (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο)

15:45 – 17:30:            Κορασίδες, 4ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)

Παίδες, 2ος Όμιλος (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο)

18:00 – 19:45:            Νεάνιδες, 5ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)

Έφηβοι, 3ος Όμιλος (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο)

20:00 – 20:30:            Απονομές μεταλλίων / Τελετή Λήξης